SUPERSÄMPYLÄT

gluteeniton, (vegaaninen), maidoton

 

8kpl

 

Nämä supersämpylät ovat helppo valmistaa, eivätkä ne tarvitse vaivaamista eikä kohotusta. Ainekset sekoitetaan keskenään ja paistetaan uunissa. Helppoa ja nopeaa! Sämpylät valmistetaan ravintorikkaista jauhoista ja siemenistä ja ne ovat gluteenittomia.

 

1dl tattarijauho (85g)

2dl gluteeniton kaurahiutale (100g)

2dl mantelijauho (100g)

2tl leivinjauhe

2rkl psylliumjauhe

1tl suola

4rkl auringonkukansiemen (tai mikö tahansa muu siemen)

2rkl Yrttihertta Punajuuri&Nokkonen ja/tai Porkkana&Puolukka jauhetta

3dl kasvimaitoa

2rkl hunaja tai vaahterasiirappi

4rkl öljyä

 

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään tattarijauhot, gluteenittomat kaurahiutaleet, mantelijauhot, leivinjauhe, psylliumjauhe ja suola sekä auringonkukansiemenet.
Jos teet sämpylöitä kahdesta eri yrttijauheesta, jaa tässä vaiheessa kuivat ainekset kahteen kulhoon ja lisää toiseen 1rkl punajuuri&nokkonen jauhetta ja toiseen 1rkl porkkana&puolukka jauhetta. Jos teet vain yhdestä sekoita 2rkl jauhetta kuiviin aineksiin.

 

Kuumenna kasvimaito ja lisää siihen hunaja tai vaahterasiirappi. Sekoita kunnes hunaja/vaahterasiirappi liukenee. Kaada maito kuiviin aineksiin (jos teet kahdesta eri jauheesta, kaada puolet toisiin jauhoihin ja puolet toisiin). Sekoita. Jos taikina jää kuivaksi tai murenevaksi lisää tilkka kasvimaitoa kunnes saat muotoiltavaa massaa.

 

Lisää vimeiseksi öljy. Jos teet kahdesta jauheesta, jaa öljy molempiin taikinoihin (2rkl/taikina). Puristele öljy käsin taikinaan. Öljyä kädet ja pyöritä massasta 8 samankokoista palloa ja laita pallot leivinpaperin päälle uunipellille. Paina niitä hieman lyttyyn jotta ne kypsyvät paremmin.

 

Halutessasi ripottele päälle siemeniä ja paina niitä hiukan kädellä, jotta ne tarttuvat pintaan.

 

Paista uunissa n.20min ja anna jäähtyä. Halkaise ja täytä makusi mukaan.

 

Resepti & Kuva: @parantavaruoka