SUKLAINEN PUNAJUURI-MUSTAHERUKKAMOUSSE

6 annosta

 

2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa leivontasuklaata (70 %)
2 prk ( 300 g) créme fraíchea ( 18 %)
1 banaani ( kuorittuna n 100 g)
3 tl Yrttihertan punajuuri-mustaherukka -jauhetta
koristeluun
1 rasia ( 125 g) tuoreita vadelmia
1 rkl mantelilastuja

 

Mausta kerma sokerilla ja vaniljasokerilla. Vaahdota kuohukerma kovaksi vaahdoksi.

 

Paloittele suklaa syvään mikron kestävään kulhoon. Sulata keskiteholla 15 sekunnin sykäyksin, aina välillä sekoittaen.

 

Laita créme fraíche kulhoon ja vispaa sen joukkoon sulanut suklaa. Soseuta banaani haarukalla. Lisää banaanisose sekä punajuuri-mustaherukka- jauhe ranskankerma-suklaamassan joukkoon, sekoita.

 

Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.

 

Annostele jälkiruoka maljoihin. Anna makujen tasaantua n 30 min jääkaapissa. Koristele annokset vadelmilla ja mantelilastuilla, nauti.

 

Resepti ja kuva: Anne Kiuru

Yrttihertan reseptikilpailun voittaja!