RESEPTIT & YHTEISTYÖT2021-10-11T10:53:53+03:00

PIKNIKLETUT

(3-4:lle)

2 dl tattarijauhoa
4 ½ dl kauramaitoa
1 rkl agavea
3 tl @yrttihertta porkkana-puolukkajauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna turvota puoli tuntia. Paista rapeiksi lettupannulla reilussa lorauksessa rypsiöljyä.

Tarjoile kasvipohjaisen jogurtin, mansikoiden, puolukoiden ja banaanisiivujen kera ja makeuta agavesiirapilla.

Resepti & Kuva

JAA YSTÄVÄLLE!

SUPERSÄMPYLÄT

gluteeniton, (vegaaninen), maidoton

8kpl

Nämä supersämpylät ovat helppo valmistaa, eivätkä ne tarvitse vaivaamista eikä kohotusta. Ainekset sekoitetaan keskenään ja paistetaan uunissa. Helppoa ja nopeaa! Sämpylät valmistetaan ravintorikkaista jauhoista ja siemenistä ja ne ovat gluteenittomia.

1dl tattarijauho (85g)

2dl gluteeniton kaurahiutale (100g)

2dl mantelijauho (100g)

2tl leivinjauhe

2rkl psylliumjauhe

1tl suola

4rkl auringonkukansiemen (tai mikö tahansa muu siemen)

2rkl Yrttihertta Punajuuri&Nokkonen ja/tai Porkkana&Puolukka jauhetta

3dl kasvimaitoa

2rkl hunaja tai vaahterasiirappi

4rkl öljyä

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään tattarijauhot, gluteenittomat kaurahiutaleet, mantelijauhot, leivinjauhe, psylliumjauhe ja suola sekä auringonkukansiemenet.
  3. Jos teet sämpylöitä kahdesta eri yrttijauheesta, jaa tässä vaiheessa kuivat ainekset kahteen kulhoon ja lisää toiseen 1rkl punajuuri&nokkonen jauhetta ja toiseen 1rkl porkkana&puolukka jauhetta.
  4. Jos teet vain yhdestä sekoita 2rkl jauhetta kuiviin aineksiin.
  5. Kuumenna kasvimaito ja lisää siihen hunaja tai vaahterasiirappi. Sekoita kunnes hunaja/vaahterasiirappi liukenee. Kaada maito kuiviin aineksiin (jos teet kahdesta eri jauheesta, kaada puolet toisiin jauhoihin ja puolet toisiin). Sekoita. Jos taikina jää kuivaksi tai murenevaksi lisää tilkka kasvimaitoa kunnes saat muotoiltavaa massaa.
  6. Lisää vimeiseksi öljy. Jos teet kahdesta jauheesta, jaa öljy molempiin taikinoihin (2rkl/taikina). Puristele öljy käsin taikinaan. Öljyä kädet ja pyöritä massasta 8 samankokoista palloa ja laita pallot leivinpaperin päälle uunipellille. Paina niitä hieman lyttyyn jotta ne kypsyvät paremmin.
  7. Halutessasi ripottele päälle siemeniä ja paina niitä hiukan kädellä, jotta ne tarttuvat pintaan.
  8. Paista uunissa n.20min ja anna jäähtyä. Halkaise ja täytä makusi mukaan.

Kuva & Resepti

JAA YSTÄVÄLLE!

PORKKANA-SIEMENNÄKKÄRI & PUNAJUURIHUMMUS

Reseptit & Kuvat

JAA YSTÄVÄLLE!

PUNAJUURI-MUSTAHERUKKA -TUOREPUURO

1 dl kaurahiutaleita

1 dl vanilja soijajogurttia

1 dl kauramaitoa

1 tl Yrttihertan punajuuri-mustaherukka-jauhetta

Loraus vaahterasiirappia

Hyppysellinen suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna tekeytyä yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan jääkaapissa. Nauti upean värinen puuro lempi päällisiesi kanssa seuraavana aamuna.

Kuva & Resepti: @lumisvegan

JAA YSTÄVÄLLE!

KAKSIVÄRINEN GRANOLA

5 dl kaurahiutaleita

1 dl quinoa-muroja

0,5 dl rypsiöljyä

0,5 dl vaahterasiirappia

1 dl kasvipohjaista maitoa

Ripaus suolaa

2 dl cashewpähkinöitä

1 dl kuivattuja aprikooseja

1 dl kuivattuja karpaloita

1 tl porkkana-puolukka-jauhetta

1 tl punajuuri-mustaherukka-jauhetta

Aloita pilkkomalla cashewpähkinät puoliksi ja aprikoosit pienemmiksi paloiksi. Sitten sekoita yhteen kaurahiutaleet, quinoa-murot, rypsiöljy, kasvipohjainen maito, suola ja vaahterasiirappi. Jaa granola kahteen kulhoon, joista toiseen lisätään aprikoosit ja porkkana-puolukka-jauhe ja toiseen karpalot, sekä punajuuri-mustaherukka-jauhe. Sekoita hyvin. Viimeisenä lisätään pilkotut cashewpähkinät niin, että niitä tulee tasaisesti molempiin kulhoihin, mutta vältä turhaa sekoittamista, jotta pähkinät eivät värjäänny.

Levitä granola tasaisesti leivinpaperille ja paahda granolaa uunissa 175°C asteessa noin 15 minuutin ajan. Anna granolan jäähtyä ennen tarjoilua. Nauti!

Kuva & Resepti: @lumisvegan

JAA YSTÄVÄLLE!

Yhteistyössä muun muassa…

 

 

 

@_annileena

rekacsulak.com

Otsikko

Go to Top